Soufuu

Previous Project

 

 

 

Previous Project Share:

Soufuu, architecture for rest

In a society based on new technologies, disconnect is a synonym of isolation. What if there is a place to unplug ourselves without being excluded? Soufuu is a new meeting point to develop new habits based on resting and disconnection

According to the necessity of intimacy and closer relations, the installation is similar to a house with common values: evasion and relaxation. People can sit down on the small rooms, lay down on the steps, stand up on the terrace or relax oneself on the hammock hanged from the roof

All the most important elements of a house are simplified in a space of 3m2. The area is smaller than an L sofa by Ikea. It is 2.5 m height and it allows to be outdoors or in huge indoor spaces.

Soufuu creates a dialogue between interior and exterior. It has no entrance nor exit route, so it encourages interaction with people and the environment. The user experiences new ways of connecting oneself to escape from the routine.

Designed by: Jordi Iranzo

Photography: Thomas Lewandowski

Previous Project
Previous Project